Still living for the weekends.

Den senaste helgen var den bästa på länge. Jag älskar London så fantastiskt mycket. Hjärtat pumpar snabbt och det sprudlar i hela kroppen av bara tanken. London.
I helgen började jag med att lära känna London lite på egen hand och vandrade längs med Themsen till Tate Modern. Tate modern är moderna muséet i London och är jättestort och gratis. Tror nog att jag gick runt i 3 h och förundrades över all konst. Det var en salig blandning från surrealism, dark humour och kubism till fotografier, fighting for femenism och en hög av solrosfrön. Där fanns det något för alla minsann. Jag älskar att uppleva städer på egen hand. Man får liksom ta sin tid. Fånga alla intryck, titta extra på något och ignorera något annat.
Efter Tate modern fortsatte jag över en bro som säkert har något namn man borde veta men som jag inte vet. Längs vägen spelade olika band och mitt på bron var det någon som gifte sig. Jag åkte till Camden Town för lite secondhand shopping och blev kär i Camden. Tiden gick lite för snabbt där och jag var tvungen att åka till Muswel Hill för att möta upp Line och Victoria. Efter en massa krångel i tunnelbanan kom äntligen tjejerna och vi tog oss hem till Line för bubbel och rose. Det blev en alldeles för sen middag på runda fötter innan vi tog oss ut i pubnatten på Camdens gator. Det blev en så himla bra kväll. Om jag skulle fantisera ihop en typisk efterfest i London så var det exakt en sådan vi hamnade på. Fantastiskt. Halv 6 på morgonen ramlade sedan 3 trötta tjejer ner i Lines 120 säng.

Where I live it is still summer, after all.

And the non-funny thing is that the autumn leaves always reminds me of you.

Life goes on.

Idag när jag städade undervåningen och lyssnade på Noah and the whale's nya skiva som vanligt började jag sakna min sånglärare något så otroligt. Alltid när jag städar undervåningen lyssnar jag på Noah and the whale och sjunger med högt och glatt till låtarna. Jag gör det mest för att jag saknar mina sånglektioner och låtsas som att jag har sånglektion när jag städar för att hålla rösten i form. Jag saknar verkligen att ha sånglektion. Eller sjunga tillsammans med människor i en kör. Eller bara sjunga överhuvudtaget. Jag borde hitta mej en kör. Ja, det borde jag göra.

Förresten, jag fick en kommentar härom dagen från en tjej som undrade om jag inte kunde skriva lite om hur man går till väga för att bli Au Pair. Jag tänkte skriva ett sådant inlägg inom en snar framtid, så håll ögonen öppna och kika in här snart igen! Nu ska jag ta och göra mej en coleslaw macka. Sedan far jag vidare till biblioteket för en kaffe, musik och något som har med virknål/stickor att göra!

Things who makes me go further...

Idag har jag för första gången haft en hairdonut i mitt hår! Tänk vad låååångt mitt hår blivit...
I lördags gjorde jag slut på sista nystanet till kjolen... Måste köpa ett till...Inne i London...
I fredags köpte jag bland annat det största nystanet jag sett! Och några andra fina nystan också förstås.
I fredags fick jag också för mej att köpa koppartråd, som man egentligen ska använda till smycken, att virka med. Testar lite. Kanske kan bli ett skoj projekt? We'll see, we'll see...

Ibland blir det inte som man tänkt sig och då får man tänka om igen...

Jag är inne på min tredje arbetsvecka och det känns som att allt börjar flyta på. Så, på jobbet går det bra. Men min helg jag berättade om i ett tidigare inlägg som jag hade planerat så bra blev inget enligt planerna! I fredags blev jag hemma och åt kebab med familjen istället. Det kändes helt okej ändå eftersom jag skulle ut dagen efter. Men i sista stunden blev Kajsa sjuk så lördagen blev också inställd. Då var jag bitter en liten stund. Tyckte livet var typiskt i 10 minuter. Sedan tog jag mej i kragen och vandrade till grannstan, Aldershot. Min värdpappa visade nämligen mej runt lite i fredags och tog mej till garnbutiker och annat. Då visade han mej bland annat Aldershot, som egentligen inte är så mycket att hänga i granen. Men dit kan man i alla fall promenera till på 20 minuter. När man kommer dit kan man göra som jag och vandra runt i den fina parken, luncha på ett café med sin virkning, handla karamell kungen och kika runt i deras minimala galleria. Jag handlade med mej lite pyssel till kvällen då jag blev väldigt inspirerad av svanarna i parken. (Vet inte varför, men dem var stora och fina...). Så, jag skissade på lite svaninspirerat när jag kom hem. Då hade jag dessutom fått ett mail av en tjej som undrade om vi inte kunde gå ut och ta en öl på kvällen. Kör till tänkte jag. Men då såg hon mitt svar så sent att jag inte trodde att det skulle bli av. Till slut hörde hon av sig och vi velade länge eftersom tågen slutar gå halv tolv. Till slut sa vi: Vad fan, allt eller inget! Det blev all in. En minnesvärd men väldigt knasig natt i Guildford. På kuppen träffade jag dessutom äntligen någon att hänga med där jag bor, så äntligen en promenadkompis till mej! Hurra!


Han berättar bland annat om hur man hackar lök.

Ja, den där Alex Schulman. Han är ju för himla rolig! Och duktig skribent. Kan. Inte. Sluta. Läsa. Hans. Blogg. Går inte. Skrattar ihjäl mej nästan jämt. Man vill ju bara nypa han i kinden och säga: "Diu är vell fö go!". På kvällarna innan jag går och lägger mej ser jag alltid ett gammalt avsnitt av Schulman Show. Man blir liksom lite frälst av svenskheter och somnar med ett småflin på läpparna. Hihi.
http://blogg.aftonbladet.se/schulman

What would people do without weekends?

Hurra, det fasiken fredag i morgon!!! Den har veckan har gått så himla snabbt. Det kändes som att det var igår jag var i London hela helgen. Jag har ju inte hunnit berätta det ens! I lördags åkte jag in till London för första gången i mitt liv. Anlände till London Waterloo och förväntade mej ett ganska litet ställe, (vet inte varför). När jag kom dit tappade jag hakan och gick vilse. Gudars, vad stort det var! Jag skulle möta upp Line som är en dansk tjej jag mailat med i sommar. Hon är också Au Pair men bor i norra London, medan jag bor i södra... Jag gick i alla fall vilse och kom en kvart försent... Men till slut anlände jag i alla fall till Notting Hill Gate där vi skulle mötas upp för en dag på Portabello Road market. Jag och Line hade jättetrevligt. Hon var kul och var värre spontanshoppare än mej, haha! Självklart glömde jag kameran hemma denna dag, alltså inga bilder.. Men vi vandrade i alla fall runt på Portabello market, åt lunch, vandrade mera, åkte till Oxford Street och dog lite för att vi var trötta och det var hysteriskt med folk. Så, vi satt oss på Starbucks istället. Efter det sa vi hej då vi ses snart och jag åkte till Waterloo igen. Innan jag åkte hem så besökte jag I knit London som jag berättade om tidigare!

På söndagen åkte jag in till London igen för att träffa Sofie! Vi var hemma hos henne och det var jättemysigt, jag blev bjuden på mat och allt! Vid klockan sex gick vi till en pub i närheten där det var svensk au pair träff! Dit kom det kanske ett tiotal jättetrevliga, svenska au pairer! Vi drack gott och pratade om varandras familjer, bytte nummer och planerade mer träffar. Det blev inte så sent för att alla skulle ju upp och jobba dan efter. Så, runt halv tio satt jag på tåget med min virkning på väg hem. Det är faktiskt mysigt att åka tåg långt med virkning och musik i öronen. Synd bara att det är så dyrt att åka tåget här...

Ja, i morgon är det älskade fredag. På dagen ska jag få skjuts till en stor hantverksaffär med garn och grejer. Bredvid är det tydligen en tygaffär! Himlen tror jag. Ja, det måste det vara. Man kan tydligen gå till Aldershot på torsdagar för då är det marknad och man kan hitta massor med billiga tyger från Nepal har jag fått veta också. Men fredag i alla fall. På kvällen åker jag in till London för utgång med au pair tjejerna från i söndags. DAAAAANSA! Har inte fått dansat av mej på 3 veckor i helgen! Därför ska jag förmodligen ut på Lördag också med Kajsa som jag var och fikade med förra veckan i Guildford. Kanske blir det härligt pubhäng! Åh, vilken bra helg det kommer bli!

My world is a world of flowers, I guess.

Här är den virkade kjolen jag håller på med. Love it hittils! Jag och mina blommor följer med överallt...

Some England addictions...

Idag har jag varit i England i exakt två veckor. Det känns visserligen som att jag varit här hur länge som helst. Hemma känns väldigt långt bort och tanken av att allt är precis som vanligt där är väldigt konstig. Men tacka gudarna för skype, det är ju helt fantastiskt! Sedan jag flyttade hit har jag blivit beroende av vissa saker som t.ex. tictac. Kan inte leva utan det känns det som! Så fort den ena tar slut går jag till affären endast för att köpa en ny. Tur att det är billigt i alla fall. 37p är ju typ ingenting. Typ 4 kr. Typ.
Annars har jag blivit lite beroende av peanut butter.... Det är liksom lite för gott. Jag ber till gudarna varje dag om att det ska vara nyttigt med peanut butter... Men eftersom jag har en svag känsla av att det aldrig kommer att bli nyttigt så har det tagit mej till nästa beroende: kvällspromenader. Och tar jag ingen kvällspromenad så springer jag. Händer inget av det så virkar jag. Fingrar och händer behöver också träning! Ja, det här med kvällspromenader och kvällsjogging har jag känt att det blivit viktigt sedan Aftonbladet frågade mej, samma dag jag skulle flytta till London, om jag var rädd för att träna för mycket... Jag började skratta och sa att jag förmodligen tränar alldeles för lite... Så, nu är det ändring på det. Bara så ni vet. Nästa gång Aftonbladet frågar mej om jag tränar för mycket så vet ni defenitivt svaret! "Här har ni träningsnarkoman nr 1! Hon kommer nu visa er momentet "att ta sig till affären för att köpa tictac's" och " att göra sig en peanut butter sandwich".
(Varför ska jag alltid le ända upp till öronen??)

Håller förresten på att virka en kjol! Ska visa er sen. När jag var inne i London förra helgen besökte jag nämligen ett himla bra ställe som heter I knit London. Det är en garnbutik som har hur mycket garn som helst och så anordnar dem också olika knitting goups. Det fina med den här garnbutiken är att den är den enda garnbutiken i England som har alkholtillstånd! Hur kul är inte det? Så man kan ta sina stickor, virknålar och garnbollar dit och sätta sig med ett glas vin eller en öl och ha det himla trevligt! Jag köpte mej i alla fall lite höstigt, melerat garn i någon slags ullblandning!

Someone did call it a meet cute.

Ibland händer det lite som på film. Faktiskt. Man ramlar in på en engelsk pub mitt på dagen för en kaffe, soppa och bröd. Förvirrad och bortkommen medans det bakem bardisken står en alldeles för snygg kille och småler. Efter att det kändes som att han skrattade lite åt mej för att jag satt där själv med min bok mitt på dagen kunde jag aldrig tänka mej att han skulle göra likadant. Snett mitt emot satt han sig. Också med en bok. Tjuvkikande. Jag likaså. Sen hör jag han säga: "I'm just sitting here. Reading..."

För att den här texten, låten, rösten säger en sanning.

"I heard
That you're settled down
That you found a girl 
And you're married now
I heard
That your dreams came true
Guess she gave you things
I didn't give to you

Old friend
Why are you so shy
It ain't like you to hold back
Or hide from the light

I hate to turn up out of the blue
Uninvited
But I couldn't stay away
I couldn't fight it
I'd hoped you'd see my face
And that you'd be reminded
That for me
It isn't over

Never mind I'll find
Someone like you
I wish nothing but the best for you
Too.. Don't forget me
I beg
I remember you said
Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead
Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead
Yeah

You'd know 
How the time flies
Only yesterday
Was the time of our lives
We were born and raised
In a summer haze
Bound by the surprise
Of our glory days

I hate to turn up out of the blue
Uninvited
But I couldn't stay away
I couldn't fight it
I'd hoped you'd see my face
And that you'd be reminded
That for me
It isn't over
Yeah

Never mind I'll find
Someone like you
I wish nothing but the best for you
Too.. Don't forget me
I beg
I remember you said
Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead, yeah"
- AdeleSomeone like you, is what I want.

Eller förresten, måste bara posta min bästa låt just nu. Lyssnar sönder totalt. Such a fantaaaastic voice.

Good night then.

I just had such a lovely day. Maybe I'll tell you about it tomorrow. But for now: good night.
And here is an old picture. With the night sky. On Gotland. Looovely.

Sometimes, I just want to be everywhere...

Sedan jag tog studenten och långt innan dess har jag lovat mej själv att alltid försöka göra det jag vill allra mest och prioritera det i första hand. Men idag insåg jag att när man har ett jobb kan man inte bara slänga det åt sidan och kasta sig in bästa chansen. Man måste sova på saken. Sedan följa den rätta moralen. Fastän jag vill så gärna sätta mej på tåget in till London Waterloo med en gång med mina virknålar i väskan och fjärilar i magen. För det är ju det jag vill göra allra mest. Men det var inte därför jag kom hit. Inte än i alla fall. Jag brukar fråga mej: hur spontan får man vara? Man hör alla spontanhistorier som blev succéer och gjorde helomvändningar. Ibland vill jag också vara en solskenshistoria. Som kom från ingenstans. Men, om en månad. Då ska det bli av.

Mitt lilla men ack så mysiga krypin!

Stooor och mjuk säng!
En liten garderob. Saknar alla mina kläder hemma... Det var nämligen bara väl utvalda kläder som fick följa med till England. Jag hadet trots allt 10 kg övervikt på vägen hit och andå var jag inte nöjd. Jag och Emma var till och med tvungna att rensa i sista stund innan jag skulle åka med flyget...
När man tittar ut från mitt fönster ser man den mysiga gården! Där finns det massor med saker för barnen att göra. Dem har till och med en koja!
Tittar man precis nedanför mitt fönster ser man uteplatsen. Där satt jag och småtjejerna igår och målade med kritor! Som ni ser lärde jag dem att måla stjärnor, hjärtangubbar, fjärilar, rosetter och virvlar! Och oj vad vi övade! Väldigt fina resultat måste jag säga!

One day in Guildford.


Jag tog tåget till Guildford.
I Guildford vandrade jag runt på mysiga shoppinggator och shoppingcenter.
Under dagen sprang jag på massor med duktiga gatumusikanter. Här är en av dom och han var så himla duktig. Han spelade och sjöng Mumford and Sons så bra att jag fick gåshud!
På väg tillbaka till tåget vandrade jag över smutsiga Themsen.
När jag kom hem hade jag fått med mej väldigt fina skor från Top Shop. Paret till vänster för endast 10£ på rean och ballerinaskorna till höger för endast 26£ orginalpris! Top Shop i mitt hjärtaaaa!
Jag hälsade på H&M också och fick med mej finaste hjärtantröjan och annat som är bra att ha!
Bästaste kapet idag!!! Dem här två godbitarna från Tony & Guy för sammanlagt 6£! Bra jävla affär jag var inne i då. Handlade en ny hårtårk där också för bara 7£ då min inte fick plats i min 32kg's väska...
Jag var på ett ställe idag också som hette Primark där allt var superbilligt och jättestökigt så man fick lite panik av att vara där inne. Jag handlade lite handdukar där i alla fall. Men det jag tänkte meddela var att det finns hair donuts där för bara 1£ (så att du vet Emma). Tänkte åka dit och köpa några och skicka hem till mina fina vänner hemma om dem vill ha? Emma???

So, this is Egnland.

Nu jag varit här i Surrey sedan i torsdags och jag älskar det. Min familj jag hamnat i är så himla fin. Sally är fantastisk och barnen likaså. Ibland känner jag mej dock lite korkad när jag pratar engelska just för att deras engelska accent är så himla fin jämfört med min swenglish... Barnen är så himla söta och har sagt flera gånger hur mycket dom tycker om mej och frågar om dem får krama mej lite då och då. Varje kväll knackar dem på min dörr och vill ha en godnatt kram. Jag trivs väldigt bra.
Idag har jag varit på upptäcksfärd. Jag tog tåget till Guildford som ligger två stationer här ifrån och är en fantastisk stad. Så himla vacker och så himla mycket shopping. Det är mycket billigare här än hemma. Jag köpte till exempel två olika sorters hårspray från Tony & Guy idag för 6£ sammanlagt. Jag har också köpt två jättefina skor idag på Top Shop! Visar lite bilder sen till er som är nyfikna!
Mitt namn i England är numera Theresa för att barnen tycker att det är lättare att säga än Therese. Ganska gulligt.

RSS 2.0