Nothing is real...but loooove. (Alldeles för mycket Rebecca Furgeson....)

Det är svårt att ta tag i något som inte känns verkligt. Till exempel att jag åker hem till Gotland på fredag. I övermorgon. Jag har inte ens börjat tänka på min packning. Jag har inte slagit in mina julklappar till min Londonfamilj. Jag har inte skrivit adresserna på mina julkort. Däremot köpt frimärken. Det känns jobbigt att lämna London som varit mitt hem de senaste 3 och en halv månaderna. Speciellt med vetskapen om att jag kanske inte kommer tillbaka förän april. Jag har aldrig varit så lycklig som när jag kom till London. Jag trodde inte att jag kunde bli riktigt lycklig på riktigt. Men jag antar att det finns lycka för alla. Man måste bara prova sig fram. Inte låta motgångar skrämma bort en. Man måste lära sig se motgångar som ett steg närmare rätt riktning. Man kan ta sig hur långt man vill med positivitet och vilja. Det är det som är hemligheten. The laws of attraction.

Det ska i alla fall bli skönt att komma hem till min garderob. Jag saknar verkligen alla mina kläder. Tänker på dem alldeles för ofta. Och mina symaskiner. Ska pussa på dem lika mycket som jag ska pussa på Mamma. Jag vill sy. Förstår inte hur jag har klarat mej utan att sy en hel höst. Det är nästan galenskap.

Söker jobb...

... och så var man tvungen att skriva ett covering letter och promota sig själv. Tänkte att det här visar exakt vem jag är.

Ett inlägg som aldrig blev postat.

Den här veckan kan ha varit den mest sentimentala veckan i London. Sentimentalitet behöver dock inte betyda olycka. Snarare att man inser vad som var bra. Min fantastiska karusellhöst börjar gå mot sitt slut och om exakt en vecka har jag gått och lagt mej i min säng på Gotland igen. Det som har varit mest jobbigt den här veckan har varit att inse att Line verkligen åkt hem till Danmark. Utan att vi hann säga hej då. Jag trodde liksom aldrig att det skulle bli så jobbigt som det blev. Jag trodde inte att tårarna skulle komma som en flodvåg när jag äntligen fick ett mail av henne i måndags. Hon har varit min bästa vän i höst och vi har gjort allt tillsammans och jag har bott hos henne nästan varje helg. Och nu är allt över. Allt gick alldeles för snabbt och det enda jag vet är att inget kommer bli som det varit i höst igen. Det känns lite som en epok avslutats. Lite som när man slutar gymnasiet. I årskiftet kommer jag få stå på egna ben igen, börja om från början. Starta en helt ny Londonresa. Jag ser fram emot det. Absolut. Man samtidigt så himla läskigt.
Dessutom var jag på Ben's skola idag där dem hade en liten mysig Christmas Fair. Vi åkte dit hela familjen och jag kände mej lite som i en brittisk julkärleksfilm. Lite som Love Actually på något sätt. Det var så där klyschigt med Christmas Carols och barnkör. Glada barn som sprang omkring överallt. En karusell. Minimarknad med Raffels som är Sveriges motsvarighet till lotteri. Dessutom var ju Tomten där såklart, med hans älvor. Barnen fick gå in en och en till tomten och sitta i hans knä. Man var tvungen att säga HO HO HO och sedan fick man en liten julklapp. Allt var så fint att jag blev rörd och höll på att fälla en tår när jag tittade på familjen och lilla Thomas och såg hur lyckliga dem var. Tanken av att lämna dem om en vecka är så himla jobbig. Vi kommer ju självklart att ha kontakt och dem kommer ju alltid vara som min lilla Londonfamilj. Men aldrig kommer det heller att bli som det varit när jag kommer hit på roast dinners nästa år. Och tanken av att Thomas kommer att glömma bort mej är så himla jobbig. Det tog tid för oss i början att komma överrens men nu går det så himla bra. Och tanken av att inte få se hans ansiktsuttryck varje dag när han får se mej och skriker: REEESA! och kramar om mina ben vill jag inte ens tänka på. Jag kommer sakna att ha han i mitt knä när vi tittr på Mickey Mouse, att bygga våra yberhöga legotorn och leka "where is Thomas?" över hela huset. När det lilla skruttet på två år skrattar och är lycklig är jag också lycklig.

I just can't bother anything at the moment.

Idag fick jag lite ledigt under dagen och var på jättebra humör. Såg nya avsnittet av Glee och fällde glädjetårar som vanligt. Tog en dusch och gjorde mej lite snygg för omväxlings skull. Ringde till Central Saint Martins för att prata om min regestrering, dock är människan som jag behöver prata med aldrig där när jag ringer... Fick lite hjälp av en annan herre men behöver fortfarande jaga grevinnan. Hoppas på bättre lycka i morgon. Senare tog jag en promenad i stormen upp till The Rookery. Satt på mitt utsiktsställe som vanligt och samlade energi och sorterade tankar. Mitt humör går så mycket fram och tillbaka nu för tiden. Jag kan liksom inte riktigt bestämma mej hur jag känner för saker och ting. Detsamma med mitt perspektiv. Och min vilja. Efter många olika händelser de senaste veckorna ser det nu ut som att jag åker ensam tillbaka till London någon gång efter att det nya året har tagit start. Jag kommer jobba med någonting och bo någonstans till April då jag börjar på Central Saint Martins. Jag har tvekat så himla mycket. Ändrat mej så många gånger. Funderat på att dra med min vän till Shanghai istället. Funderat på att åka till Indien och bo i bergen. Dessutom fick jag ett jobberbjudande i franska Alperna som jag till och med övervägde för någon minut. Till och med Sverige har varit en stark motståndare till London. Men jag vet nu. Jag och London är inte färdiga med varandra än. Om en och e halv vecka ska vi bara ha distansförhållande för någon månad. Det kommer vi klara.

Men. Nu är det bara allt som ska ordnas. Allt ska bara ordnas hela tiden. Och jag känner mej förstenad. Först och främst hela skolgrejen. Måste blir registrerad. För att bli det behövs 35000 kr att ge till CSM. Därför måste jag kontakta CSN och UK Student Loan Company. Och söka de där 38 stipendierna som ett företag tog fram till mej. Och sedan få allt att klaffa. And I just can't bother right now.

Och. Det jag borde göra nu istället för att skriva det här, det är ett covering letter till det perfekta full time jobbet. Som dessutom är ledigt. Som jag skulle vara perfekt för. Men. Jag har ingen energi att promota mig själv på engelska för tillfället. CV:t har jag däremot finslipat nästan 30 gånger för det är ju inte så svårt.

Och egentligen så skulle jag behöva sätta adresser på alla julkort jag samlat ihop. Jag borde börja packa väskan. Sortera. Rensa. Slå in julklappar. Komma på vad fan jag ska köpa till min värdmamma i julklapp. Boka en taxi till flyget den 16 december. Boka en buss från flyget till Stockholms central. Gå till Sainsburys och klaga på att jag fick betal 6£ för mycket. Svara på miljarders mail. Gud, listan kan bli hur lång som helst. But I just can't bother at the moment.

Och så får du mej ändå.

"Vem vill ha stolthet
när man kan få den man vill ha?
Vad ska jag med värdighet
när jag kan ha det bra?
Integritet
vad har den någonsin gjort för mig?
Och tryggheten byter jag med glädje
ut mot dej."

Emil Jensen. Han är en sann man.

While he is counting the bricks, I am counting the days...

Min två åring räknade för första gången från 1-13 idag helt felfritt och jag har nästan aldrig känt mej så stolt tidigare! Hur ska jag kunna lämna honom om mindre än 2 veckor? Det är ofattbart. Elefanttårar. Riktigt stora elefanttårar.

RSS 2.0